Ova stranica koristi cookies (kolačiće) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Daljnim korištenjem stranice suglasni ste s korištenjem kolačića

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ŠIBENIK

ŠKOLA MRŠAVLJENJA

ŠKOLA MRŠAVLJENJA

losing-weight

 

 

Voditelj tečaja: Anita Šupe, nutricionistkinja

Većina ljudi koji pokušavaju smršaviti nažalost rade to na krivi način. Izgladnjuju se dijetama, pretjeruju s treninzima, uzimaju preparate koji treba da napune želudac umjesto hrane, zamjenjuju obroke praškovima… Takvim pristupom zapravo radimo protiv sebe i svog tijela, to je jedna vrsta kažnjavanja i ne daje trajne rezultate.

”Držanje dijete” jedno ograničeno vrijeme može dovesti do mršavljenja, ali ne i do zadržavanja nove tjelesne težine. Potrebna je trajna promjena načina prehrane i usvajanje novih prehrambenih navika, kako više ne bismo dolazili u situaciju nepotrebnog gomilanja kilograma. Pravilnim izborom namirnica ne radimo više protiv svog tijela već surađujemo s njim. Kad pronađemo svoj optimalan način prehrane riješit ćemo se, osim viška kilograma, i brojnih zdravstvenih tegoba. Upoznajući svoje tijelo i fine biokemijske procese na koje utječemo izborom namirnica, preuzimamo svoje zdravlje u vlastite ruke, te omogućujemo regulaciju tjelesne težine bez gladovanja i odricanja. Pri tome ne zanemarujemo činjenicu da je hrana također i užitak a ne samo tjelesna potreba i da nitko nije osuđen na neku dosadnu dijetu ostatak života.

Koncept škole je teoretski i praktični rad u grupi. Naučit ćemo, između ostaloga, zbog čega dolazi do debljanja, kako se izliječiti od ovisnosti o hrani i/ili slatkišima, kako izborom namirnica postići hormonalnu ravnotežu u tijelu, kako se uz pomoć promjene prehrane izboriti protiv kroničnih bolesti i kako mršaviti bez gladovanja. Naučit ćemo i mnoge praktične stvari koje će nam pomoći da novi način prehrane uklopimo u svoju svakodnevnicu; bit će tu prijedloga za jelovnike, recepata, uputa za pripremu hrane i mnogih sitnih a bitnih savjeta. Izmjenjivat ćemo iskustva, slušati motivacijske priče, dijeliti ideje, recepte, uspjehe i neuspjehe. Ukratko, naučit ćemo puno, usput dok se kilogrami tope, i to sve bez gladovanja. Radom u grupi stvaramo i jednu zabavnu, prijateljsku i opuštajuću atmosferu, gdje će se polaznici moći prepoznati kroz zajednička iskustva, nasmijati anegdotama i bodriti jedni druge kada je to potrebno.

Mjesto i vrijeme održavanja: Pučko otvoreno učilište Šibenik, Ulica Petra Grubišića 3, svake subote od 10 – 12 h.

Cijena: 100 kn po dolasku.

Početak 18.04.2015. trajanje do kraja školske godine, nastavak na jesen.

Prijave do 10.04.2015. na mob. 092 289 1349 ili e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

POVEZNICE

mzna   asoo   zavod-web   sibenik   pouhr

 

 

 

 

 

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE ŠIBENIK; Petra Grubišića 3, 22000 Šibenik; OIB:49880394345

info@pou-si.hr  022/212-631 022/ 212-805  098/235-937